top of page
Zoeken

De moord op Maggy Belard

Bijgewerkt op: 6 apr. 2023

Een jaar na de heropening van het onderzoek rond Sally Van Hecke, de documentaire op televisie en het boek dat volgde kwam Bureau Van Meerbeeck in contact met F., een Française. Haar dochter, Maggy Belard, verdween in januari 2003 uit huis. Het jonge meisje was al langer op de dool, en besloot weg te lopen van huis. En dan was er niets meer. Jarenlang zocht de moeder vergeefs naar een teken van leven.

Op een blauwe maandag in de lente van 2007 kreeg de moeder opeens bezoek van de Belgische politie. Haar dochter was teruggevonden. Vermoord. In Antwerpen. Ze gingen zoeken naar de moordenaar, beloofden ze. Maar dat lukte niet. De zaak werd een cold case.


Maggy Belard, vermoord, onderzoek, onderzoekscollectief, Bureau Van Meerbeeck, cold case, Kurt Wertelaers, Sally Van Hecke,  Antwerpen
Maggy Belard

Maggy Belard, vermoord, onderzoek, onderzoekscollectief, Bureau Van Meerbeeck, cold case, Kurt Wertelaers, Sally Van Hecke,  Antwerpen
Maggy Belard

Onderzoekscollectief Bureau Van Meerbeeck sprak lang en uitgebreid met de moeder en dook in het leven van de dochter. Dat was sinds haar verdwijning helaas niet over rozen gelopen. Een jong leven vol drugs en straatprostitutie. Van het Franse Rijsel over Valenciennes tot Antwerpen. Van softdrugs tot heroïne. Van tippelbuurten in het noorden van Frankrijk tot het grauwe Antwerpse hoerenkwartier. Daar werd ze een laatste keer opgepikt. En dan vermoord. Doodgeslagen en in het water gedumpt. Het duurde weken voor een binnenschipper haar lichaam zag drijven.


Haar dood haalde destijds nauwelijks de kranten. Het was immers ook maar een ‘ordinair heroïnehoertje’. Opniéuw een heroïnehoertje. Opnieuw die Antwerpse Atheneumbuurt. Opnieuw doodgeslagen langs de oevers van de Schelde. De gelijkenissen bezorgen ons koude rillingen. Hij opnieuw? (cfr. zaak Sally Van hecke)


“Ze was zwanger toen hij haar doodsloeg”, vertelde haar moeder ons vorig jaar. “Het zou een zoontje geworden zijn. Haar moordenaar heeft me ook mijn kleinkind ontnomen.”

Samen met de moeder zoeken we naar antwoorden. 

Onderzoek naar cold cases kost handen vol geld. Wil jij het onderzoek naar de moord op Maggy Belard financieel een duwtje in de rug geven, steun dan Stichting Bureau Van Meerbeeck op BE50 3632 1723 9018 met vermelding ‘Maggy’.2 Comments


Guest
Feb 17

Zou het een seriemoordenaar kunnen zijn?

Mei 1992 - Moord op Rita Roberts (identiteit nu pas vastgesteld)

10/08/1996 - Moord op Sally van Hecke

24/03/2007 - Moord op Maggy Belard

Alle drie de moorden in Antwerpen, allemaal met water, alle slachtoffers waren prostituees en leidden een instabiel leven.

Er zijn ook seriemoordenaars die met zeer lange tussenpozen moorden, d.w.z. alleen als ze onder grote druk staan.

Like

Guest
Feb 17

Kann es ein Serienmörder sein?

mai 1992 - Mord an Rita Roberts (identität steht erst jetzt fest)

10.08.1996 - Mord an Sally van Hecke

24.03.2007 - Mord an Maggy Belard

Alles drei Mord in Antwerpen, alle an Wasser, alle Opfer haben sich prostituiert und führten unstetes leben.

Es gibt auch Serienmörder, die mit sehr grossen abständen töten, also nur, wenn sie stark unter Druck stehen

Like
bottom of page