top of page
051A3472-4.jpg

Cold Case Campus

Hoeveel cold cases zijn er in België? Hoeveel onopgehelderde moorden en mysterieuze verdwijningen? En vooral: waaròm zijn ze er? Hoe komt het dat we de verdwenen Nathalie nergens vinden? Of Ilse? Of Ken? Of Elke? En wie is de de zogenaamde Slachter van Bergen? Of de moordenaar van Ingrid? Marjel?
Of Tania?... Wat maakt dat een zaak een cold case wordt?
Ben jij in de ban van mysteries en onopgehelderde moord- en verdwijningszaken? Wil jij weten wat er allemaal achter de schermen en onder de radar gebeurt om soms toch maar dichter bij de waarheid te geraken? Wil jij mee zoeken naar wat er gebeurd is?

Onze Cold Case Campus biedt meerdere projecten aan, gaande van een Masterclass in Mysterie over een deelname aan ons Cold Case Identificatie Team tot een zomerevent vol workshops en lezingen.

 Cold Case Campus:
I. MASTERCLASS IN MYSTERIE

Drie uren lang neemt onderzoeksjournalist Kurt Wertelaers -bezieler van Cold Case Bureau Van Meerbeeck- je mee in de fascinerende wereld van de onopgehelderde moorden en verdwijningen. In België en daarbuiten!

Je kan zijn Masterclass in Mysterie volgen bij Cold Case Bureau Van Meerbeeck in Aarschot. Maar wil je hierrond zelf een event of teambuilding organiseren, dan kan dat ook!

051A3697-53.jpg

Masterclass in Mysterie

Wertelaers dompelt je onder in een écht, maar onopgehelderd, moorddossier waar hij met zijn Cold Case Bureau Van Meerbeeck vandaag de tanden in zet. Je krijgt éxclusieve toegang tot niet eerder openbaar gemaakte feiten en documenten.

 

Samen met de andere deelnemers bouw je aan scenario’s en zoek je naar de waarheid! Wat is er gebeurd? Wie kan het gedaan hebben? En hoe werd het misdrijf gepleegd? Maar ook, hoe voorkom je tunnelvisie?

Module I

Zaterdag 15 juni: van 9u30 - 13u

 

Inschrijven kan door € 65 over te schrijven op rekeningnummer BE50 3632 1723 9018 met vermelding 'Masterclass' en de gewenste datum. Stuur ons ook even een mailtje, zo kunnen wij je wat extra informatie bezorgen!

Module II

In deze tweede module gaan we aan de slag met wat we in de eerste module leerden over tijdlijnen, persons of interest en scenario's. Aan de hand van documenten, brieven en getuigenissen duiken we dieper in een verdwijningszaak waar we vandaag met Cold Case Bureau Van Meerbeeck intensief mee bezig zijn.

Zaterdag 22 juni: van 9u30 - 13u

 

Inschrijven (*) kan door € 60 over te schrijven op rekeningnummer BE50 3632 1723 9018 met vermelding 'Masterclass' en de gewenste datum. Je mailadres hebben we al!

(*) Inschrijven voor Module 2 is enkel mogelijk als je het afgelopen jaar al eens een Masterclass volgde.

 Cold Case Campus:
II. Lezingen en Workshops

Cold case campus 2 klein formaat-50.jpg

Lezingen en workshops

We zijn volop bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe Cold Case Campus in de lente of zomer van 2024.

Datum, locatie en sprekers worden later bekend gemaakt, maar we kunnen je nu al verklappen dat er opnieuw enkele experten uit het veld aanwezig zullen zijn die elk vanuit hun expertise en achtergrond kennis over cold cases zullen delen.

 

Wil je nu al zeker zijn van een plekje of op de hoogte gehouden worden van andere events, dan zetten we je graag op onze mailinglist. Stuur een mail naar info@bureauvanmeerbeeck.com of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

WhatsApp Image 2023-09-08 at 16.55.16.jpeg

Ine

Brainstormen over een échte zaak is zo boeiend en leerrijk!”

Sfeerbeelden

Foto's: AenF Fotoatelier

Teambuilding

Liever eens een teambuilding met collega’s of vrienden? Dat kan ook! Zowel in de kantoren van Cold Case Bureau Van Meerbeeck in Aarschot, als op locatie.

Mail ons even en we werken graag met jou een plan uit!

cold case campus-4.jpg
bottom of page