top of page
Zoeken

De verdwijning van Ilse Stockmans

Bijgewerkt op: 6 apr. 2023

€ 5.000 VOOR GOUDEN TIP


Wie weet wat er gebeurde met Ilse Stockmans op dinsdag 17 februari 1987? De negentienjarige studente uit Aarschot verdween die middag spoorloos toen ze vanuit Leuven de trein naar huis wilde nemen. Onderzoekscollectief ‘Bureau Van Meerbeeck’ looft 5.000 euro uit voor de gouden tip.


Aarschot, Leuven, Ilse Stockmans, verdwenen, vermist, spoorloos, cold case, Kurt Wertelaers, onderzoek, onderzoekscollectief, Bureau Van Meerbeeck
Ilse stockmans


Ilse Stockmans is de jongste uit een gezin met drie kinderen en woont in 1987 samen met haar mama, Josephine Nuyts, in Aarschot. Ilse loopt school aan het Koninklijk Atheneum Redingenhof in Leuven en neemt na schooltijd doorgaans de trein naar het station van Aarschot, waar haar moeder haar steevast opwacht.


Door het plotse overlijden van een familielid van de juf Engels, vervalt die bewuste dinsdag -17 februari 1987- het laatste lesuur. Ilse staat onverwacht een uurtje eerder aan het station van Leuven. Een vriendin ziet haar nog de spoorwegtunnel instappen. Maar als haar moeder op het eerder afgesproken tijdstip wacht aan het treinstation in Aarschot, stapt Ilse niet af. De jonge studente lijkt in rook opgegaan.


In 2021, 34 jaar na de verdwijning van Ilse Stockmans, looft onderzoekscollectief ‘Bureau Van Meerbeeck’ 5.000 euro uit voor de gouden tip in dit mysterie. Vijfduizend euro voor de persoon die ons op het spoor brengt van Ilse Stockmans.


Waarom deze zaak?


Er zijn in ons land vele honderden vermissingen. Veel ouders, familieleden, achterblijvers wachten vandaag op antwoorden. In erg veel zaken is nog onderzoek mogelijk, maar dat lijkt niet het geval in de zaak van Ilse Stockmans.


Over de verdwijning van Ilse Stockmans weten we vandaag precies evenveel als op die bewuste dinsdagmiddag 17 februari 1987: niets!


Nooit nog werd een spoor gevonden. Niet van haar, niet van haar kledij. Zelfs niet van haar boekentas. De politie weet niet wààr ze precies verdween, waar de zogenaamde ‘plaats delict’ is. Misschien is het wel op het perron in Leuven, toen ze op de trein naar huis wilde stappen? Of in Aarschot toen ze te voet naar huis wilde wandelen? Misschien is het ergens daartussen? Of is het totaal ergens anders? Niémand die het met zekerheid weet. Dit maakt tactisch onderzoek eigenlijk onmogelijk. Dat maakt ook dat een geldsom misschien het enige is dat ons dichterbij de waarheid kan brengen.

Waarop hopen we?

Samen met moeder Josephine Nuyts en andere achterblijvers hopen we op de gouden tip. We hopen dat die éne persoon die iets weet, zich manifesteert. Want van één ding zijn we zeker: die persoon bestaat!

De familie weet niét wat Ilse Stockmans overkwam of onderging na haar verdwijning. De familie is wel van één ding overtuigd: Ilse koos niet zelf om te verdwijnen. Iemand koos voor haar.


In eerste instantie hopen we vanzelfsprekend dié persoon te bereiken. Die éne persoon die alles weet. Maar mogelijk is hij, of zij, niet alleen. Buitenlands onderzoek wees immers uit dat in de helft van de gevallen zo iemand in de loop der jaren zijn duistere geheim deelde. Van alle cold cases -onopgehelderde moorden en verdwijningen- in ons land nam in de helft van de gevallen de moordenaar of ontvoerder na de feiten iemand in vertrouwen. Of ontdekte iemand het geheim. Een tweede persoon, die besloot te zwijgen. Dat betekent dat er vandaag honderden (!) mensen in ons land de sleutel in handen hebben tot de opheldering van een crimineel feit. Honderden mensen zwijgen. Misschien wel iemand in de verdwijningszaak rond Ilse Stockmans. Samen met de achterblijvers hopen wij dat die éne persoon zich eindelijk manifesteert. Het is nooit te laat om te praten!


5.000 euro !


Onderzoekscollectief ‘Bureau Van Meerbeeck’ looft 5.000 euro uit aan de persoon die de gouden tip levert in de verdwijningszaak rond Ilse Stockmans. De tip moet rechtstreeks leiden tot de opheldering van de verdwijningszaak en het terugvinden van Ilse Stockmans. Het geld is afkomstig van boekenverkoop, lezingen en giften.

Contact opnemen met ‘Bureau Van Meerbeeck’ kan via info@bureauvanmeerbeeck of andere communicatiekanalen (Twitter, Instagram,…) die op deze site vermeld staan. Op vraag van de moeder van Ilse Stockmans gebeurt alle verdere communicatie via Bureau Van Meerbeeck 

Onderzoek naar cold cases kost handen vol geld. Wil jij het onderzoek naar de moord op Ilse Stockmans financieel een duwtje in de rug geven, steun dan Stichting Bureau Van Meerbeeck op BE50 3632 1723 9018 met vermelding ‘Ilse’留言


bottom of page