top of page
Handdruk

Jij kan helpen !

Bureau Van Meerbeeck is steeds op zoek naar talent, expertise en andere hulp. We breiden ons team graag uit.

Onderzoekscollectief

Met Onderzoekscollectief Bureau Van Meerbeeck duiken we op vraag van de nabestaanden en achterblijvers in de dossiers, de cold cases en de mysteries. Hier zijn researchers, analisten en andere deskundigen welkom. Talenten en expertises worden gewikt en gewogen, waardoor de juiste persoon op de juiste zaak gezet kan worden. Samen zoeken we naar antwoorden en proberen we dichter bij de waarheid te geraken. Als jij deel wil uitmaken van het onderzoeksteam, neem dan beslist contact op!

(vandaag is er geen ruimte meer in het onderzoekscollectief, maar vanaf half 2024 komt er een plekje vrij!)

Studiecentrum

Binnen het Studie- en kenniscentrum analyseren we fenomenen en gedragingen, gerelateerd aan cold cases en mysteries die we binnen het onderzoekscollectief behandelen. Het studiecentrum onderbouwt zo het dossier van het onderzoekscollectief dankzij een wetenschappelijke benadering van de feiten. In 2023 werden details van een van onze studies door het openbaar ministerie opgevraagd in een hernieuwd onderzoek naar een cold case. En zeer recent werden studies en verkennende onderzoeken afgerond rond fenomenen als 'Mutilatiemoorden' en 'Multiple ontvoeringen'. Je vindt daarover informatie terug op onze pagina 'Studiecentrum'.

 

Vandaag werkt het studiecentrum aan nieuwe onderzoeken. Het werk is nooit af. Iets voor jou? Contacteer ons dan!

 

De Stichting

De Stichting is het filantropische luik van Bureau Van Meerbeeck. Want zowel de tactische onderzoeken van het onderzoekscollectief als de wetenschappelijke analyses van het studiecentrum kosten handenvol geld. Elke zaak verdient aandacht. Of de nabestaanden en achterblijvers nou rijk en bemiddeld zijn, of net niet. Dat zou het verschil niet mogen maken. Stichting Bureau Van Meerbeeck wil de financiële last voor de nabestaanden en achterblijvers tot een minimum herleiden of zelfs volledig doen verdwijnen.

Hoe meer funding, hoe meer onderzoeken we kunnen doen.

Iedereen kan hierbij helpen! Al was het maar door onze onderzoeken, verhalen of berichten te delen. Of eigen netwerken aan te spreken. We zijn hier heel hard op zoek naar mensen die het verhaal van Cold Case Bureau Van Meerbeeck mee willen uitdragen. Als ambassadeur, fundraiser, content creator, videograaf, verhalenverteller of (administratief) vrijwilliger.

 

 

Stageplaats

Of het nou het Onderzoekscollectief, het Studiecentrum of de Stichting is, Bureau Van Meerbeeck biedt geregeld interessante stageplaatsen voor studenten aan. Het maakt niet uit of je nou journalistiek, criminologie, rechten, film, marketing of geologie studeert. Zolang je maar gepassioneerd bent door cold cases en samen met ons op zoek wil gaan naar de waarheid.

Cold Case Bureau Van Meerbeeck werkte zo al samen met studenten van de Universiteit Leiden (2021), Thomas Moore Mechelen (2020-2021), RITCS Brussel (2021-2022), Saxion University of Applied Sciences in Enschede (2023, 2024), Arteveldehogeschool Gent (2024) en de Erasmushogeschool Brussel (2022, 2023, 2024).

Geïnteresseerd in een stageplaats? Stuur je aanvraag naar info@bureauvanmeerbeeck.com en we behandelen ze zo snel mogelijk.

(Voor het school- en academiejaar 2023/2024 zijn alle stageplaatsen ingenomen)

Een lezing?

Wil je meer weten over het werk van Bureau Van Meerbeeck, boek ons dan voor een lezing of een Masterclass in Mysterie. Hier neemt Kurt Wertelaers, bezieler van Bureau Van Meerbeeck, je graag mee op een spannende, maar bovenal inspirerende reis doorheen de wereld van cold cases en mysteries.

bottom of page