top of page

Onze Cold Case Bib

In onze kantoren in Aarschot bouwen we aan een Cold Case Bibliotheek. In de bibliotheek vind je boeken over bekende en minder bekende cold cases, (serie-)moordenaars en ophefmakende verdwijningszaken en beruchte moordzaken. Maar evenzeer ontdek je er een handboek ‘forensische geneeskunde of de memoires van een wetsdokter! 

Er zullen eveneens anderstalige boeken te vinden zijn, zoals bijvoorbeeld ‘Violent Mind’, waarin dr. Carlisle in het hoofd van Ted Bundy kruipt of dichterbij huis: ‘Il est moins cinq…’, een ruim 550 pagina’s dik boek over de ‘Slachter van Bergen’.

Lid worden ?

Lid worden van onze bibliotheek kan door ons een boek te doneren. We hebben een hele wishlist, maar misschien heb jij wel ergens een mooi exemplaar dat toch maar stof ligt te vergaren… je helpt er ons alvast verder mee!

Pagina's van boek
image.png

Boek in de kijker

Waar was u en wat deed u de avond van 3 september 1992? Toen de vraag hen twee jaar later voor het eerst werd gesteld, hadden Francis en Marco geen idee. Hun verweer voor de volksjury beperkte zich tot een middelvinger, een kreet: 'Wij hebben niks gedaan.' Al 14 jaar zitten de broers onschuldig in de gevangenis. Francis kan sinds 2004 vervroegd vrijkomen en Marco sinds 2006, maar dat willen ze niet. Ze weigeren berouw te tonen voor een moord die zij niet pleegden en die vermoedelijk ook nooit is gepleegd. Hun veroordeling tot 15 en 20 jaar cel was een gevolg van hocus-pocus-justitie, van waarheidsvinding door foltering en hypnose. Het Belgisch rechtssysteem houdt geen rekening met de mogelijkheid van een rechterlijke dwaling. Na dit boek wordt dat bijzonder lastig.

Bekijk onze collectie

Of download hier de laatste lijst : 
bottom of page